Fotoğraf Çekim Türleri | Fotoğraf Kategorileri

Fotoğraf Çekim Türleri

Bugün, fotoğraf kursu İzmir temsilcisi olarak sizler için fotoğraf çekim türleri hakkında detaylı bir yazı hazırlamışıtık. Bugün sizlere Fotoğraf Çekim Türleri konusunda detaylı bilgilendirmeler sağlayacağımız bir yazı hazırladık. Fotoğraf Çekim Türleri konusu hakkında gerçekten çok uzun süreli tecrübelerimizden ve araştırma süreçlerimizden yararlandığımızın garantisini sizlere sunabilirim. Eğer Fotoğraf Çekim Türleri konusu hakkında bilgilendirme sağlamak istiyorsanız gerçekten çok doğru bir siteye geldiniz. Çünkü bu yazıyı okuduktan sonra konusunda aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacağından eminiz. Bu yazıda bulunan bilgilerin hepsi, kurulduğumuz ilk günden itibaren gerek öğrencilerimiz ile kurduğumuz iletişimler, gerek öğrencilerimiz ile edindiğimiz tecrübelerimiz, gerek öğrencilerimize sunduğumuz eğitimlerimiz, gerek ise edindiğimiz bilgiler dahilinde, edindiğimiz kaliteli tecrübeler, profesyonel kariyer geçmişimiz ve uzun süreli araştırmalarımız sonucunda ortaya konulmuş, doğruluğu öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, edindiğimiz bazı kaynaklar ve tecrübelerimiz ile tescillenmiş bilgilerdir. Dolayısı ile bu yazıda bulunan her bilgiye gönül rahatlığı ile güvenerek öğrenebilir, kendinizi geliştirebilmek adına bir adım atabilirsiniz. Bu yazıda bulunan hiç bir bilginin zararı yoktur aksine, sizlere gerçekten çok fazla yararı olacaktır.

Fotoğraf-Çekim-Türleri-Fotoğraf-Kategorileri

Bu yazıda bulunan konu başlıkları şunlardır;

  • Fotoğraf Çekim Türleri
  • Fotoğraf Kategorileri

Dediğimiz gibi, eğer Fotoğraf Çekim Türleri konusu hakkında bilgilendirme sağlamak istiyorsanız gerçekten çok doğru bir siteye geldiniz. Çünkü bu yazıyı Fotoğraf Çekim Türleri okuduktan sonra konusunda aklınızda hiç bir soru işareti kalmayacağından eminiz. Bu yazıda bulunan bilgilerin hepsi, kurulduğumuz ilk günden itibaren gerek öğrencilerimiz ile kurduğumuz iletişimler, gerek öğrencilerimiz ile edindiğimiz tecrübelerimiz, gerek öğrencilerimize sunduğumuz eğitimlerimiz, gerek ise edindiğimiz bilgiler dahilinde, edindiğimiz kaliteli tecrübeler, profesyonel kariyer geçmişimiz ve uzun süreli araştırmalarımız sonucunda ortaya konulmuş, doğruluğu öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, edindiğimiz bazı kaynaklar ve tecrübelerimiz ile tescillenmiş bilgilerdir. Dilerseniz, sizler için hazırladığımız “Fotoğraf Çekim Türleri” isimli yazımıza geçiş yapalım.

Fotoğraf Çekim Türleri

Fotoğraf çekimi denince akla ilk manzara- doğa ve portre fotoğrafları gelir. Ama tabi ki manzara fotoğrafları dışında fotoğrafın pek çok türü bulunmaktadır. Fotoğraf türü ne olursa olsun seçtiğiniz ışık, ton, renk, makinenizdeki doğru takım (objektif, lens vs.) ile istediğiniz şekilde harika manzara fotoğrafları ekebilirsiniz. Dilerseniz, fotoğraf çekim türlerine bir bakalım.

  • Manzara: Evlerimizdeki tablolar, sevdiklerimize gönderdiğimiz kartpostallar, hobi olarak aldığımız buzlalar genellikle güzel bir manzarayı barındırır. Eğer bir fotoğraf makinesi almışsanız fotoğrafçılığa yeni yeni merak sarıyorsanız ya da fotoğrafçılık kursuna giderseniz fotoğraf çekmeye ilk olarak manzara fotoğraflarından başlarsınız. Bunun en temek nedeni renklerdeki azla çeşitliliktir.
  • Portre: Portre fotoğraf genellikle baş ya da vesikalık fotoğraf olarak bilinse de bununla birlikte duyguları da anlatan fotoğraflardır. Sadece baş olarak çekilebileceği gibi boydan da çekilebilirler. Portre fotoğrafı denince akla ilk hiç kuşkusuz Ara Güler’in birbirinden güzel fotoğrafları gelir. Portre fotoğrafı çekilirken özellikle güneşten kaçmak gerekir. Çünkü güneş kişinin yüzünü değiştirir, gözlerin açık kalmasını engeller. Portre fotoğrafı çekmek sanılanın aksine fotoğraf çekim türleri arasında en zor olanlardan biridir.
  • Makro: Makro çekimler, çekilecek nesneye çok yakınlaşarak gerçekleştirilen çekimlerdir. SLR fotoğraf makinelerinin objektifleri sayesinde çekilecek nesneye çok yaklaşılabilir. Makro çekimler için en önemli ışık gün ışığıdır.
  • Gece: Gece fotoğrafçılığı çok kısıtlı zamanda çekilen fotoğrafları içermektedir. Çok sayıda deneme yapılarak uzmanlaşılır. Gece fotoğrafçılığında kullanılan ışık doğal ve yapay olarak farklı şekillerde kullanılır. Çok meşakkatli olan çekimlerdendir. Güzel sonuçlar için çok çalışılmalıdır.
  • Panoramik: Panoramik fotoğraflar, önceden çekemediğimiz güzel manzaraların daha geniş açılı çekilmesini sağlar. Panoramik çekimlerde makineyi tutarak 360 derece dönerek çekim yapılabilir.

Fotoğraf Kategorileri

Fotoğrafları kategorilere ayırmanın en önemli nedeni yorumlamayı kolaylaştırmaktır. Fotoğraflar ünlü 2 fotoğrafçı olan John Szarkowski ve Gretchen Garner tarafından kategorileştirilmiştir. Bunun 2 kategori dışında da günümüze uyarlanan şekilde fotoğraf kategorileri yapılmıştır.

  • Betimleyici: Çekilen nesneleri tanımlarlar.
  • Açıklayıcı: Çekilen nesne hakkında bilgi verir, anlamamızı sağlar.
  • Teorik: Bu tür fotoğraflar genellikle sanat için çekilen fotoğraflardır.
  • Estetik: Güzel olan her şeyin fotoğrafının çekilmesidir.
  • Yorumlayıcı: Açıklama gereği duyulmadan çekilen fotoğraflardır. Çekilen nesneler için sübjektif olarak düşülmesi amaçlanır.

Bugün, fotoğraf kursu İzmir temsilcisi olarak sizler için fotoğraf çekim türleri hakkında detaylı bir yazı hazırlamışıtık.